Nádtető a jó választás
Nádból szinte bármilyen formájú tető készíthető az Ön igényei alapján. Tekintse meg szolgáltatásainkat és válassza ki az önnek megfelelőt
VNÁD Nádipari Kft. - nadteto.hu

Adatvédelmi nyilatkozat

ADATVÉDELMI NYILATKOZAT

WEBOLDAL FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK

Az alábbi Felhasználási feltételek a www.nadteto.hu weboldal (a továbbiakban: Weboldal) felhasználására vonatkozó feltételeket tartalmazzák, amelyeket Ön a Weboldal használatával elfogad.

A Weboldalt a VNÁD Nádipari Kft. (székhely: 9431 Fertőd, Vasőt sor 32.., a továbbiakban: Üzemeltető) üzemelteti, és a Weboldal az Üzemeltető tulajdonát képezi. A Weboldal felépítése, szerkezete és tartalma vonatkozásában tájékoztatás, felvilágosítás kérhető, illetőleg azzal kapcsolatban észrevétel tehető az Üzemeltető felé az alábbi elérhetőségen:

E-mail: mailto info@nadteto.hu (kérjük a tárgyban tüntesse fel, hogy “www.nadteto.hu weboldal”)

I. SZELLEMI ALKOTÁSOKRA VONATKOZÓ RENDELKEZÉSEK

A Weboldal tartalma eltérő megjelölés hiányában az Üzemeltető szellemi tulajdona, és mint ilyen, a szellemi alkotásokat megillető jogvédelem alatt áll. Az Üzemeltető fenntart minden jogot a Weboldalon közzétett tartalom (szöveges és grafikai megjelölések, beépített képi és látványelemek, termékcsomag elnevezések, fotók, stb.) felhasználása vonatkozásában, a Weboldal tartalma, illetőleg annak valamely része felhasználása kizárólag az Üzemeltető előzetes, kifejezett, írásbeli engedélyével lehetséges.

A látogató a lap tartalmának egyes részeit - kizárólag saját üzleti célt közvetve sem szolgáló felhasználás céljából - számítógépére elmentheti vagy kinyomtathatja, de nem jogosult a lap ilyen módon többszörözött részének további felhasználására, terjesztésére, adatbázisban történő tárolására, letölthetővé tételére, illetve kereskedelmi forgalomba hozatalára.

A Weboldalakról tartalmat átvenni kizárólag a Weboldalra való hivatkozással lehet, azzal a feltétellel, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, illetve a Weboldalra való hivatkozást minden átvételnél és közzétételnél pontosan és jól láthatóan feltünteti.

Az Üzemeltető által közzétett, harmadik személyek szellemi tulajdonát (pl.: fényképek, grafikai tartalmak, védjegyek, logók, domain nevek, stb.) képező tartalom felhasználása kizárólag a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény, illetőleg a védjegyek és földrajzi árujelzők oltalmáról szóló 1997. évi XI. törvény keretein belül történhet. Minden, ezen túlmenő felhasználáshoz az adott szerző hozzájárulása szükséges.

Jogosulatlan vagy a felhasználási jogosultság keretein túlmenő felhasználások esetén az Üzemeltető jogosult a jogsérelem jellegének megfelelő eljárást megindítani.

II. ADATVÉDELMI RENDELKEZÉSEK

A VNÁD Nádipari Kft. tiszteletben tartja weboldala látogatóinak a személyes adatok védelmére vonatkozó jogait, és kizárólag az adatkezelésre, adatfelhasználásra (annak módja, célja, időtartama, az adatok megismerésére jogosultak köre) vonatkozó tájékoztatást követően, abban az esetben tárolja személyes adatait, amennyiben a látogató azt önként adta meg, illetőleg amennyiben az a Weboldal útján nyújtott szolgáltatás igénybevételéhez szükséges, vagy azt jogszabály kötelezővé teszi. A látogató írásban jelezheti az Üzemeltető felé, hogy személyes adatainak törlését kéri, ebben az esetben az Üzemeltető ezen adatokat köteles megsemmisíteni - amennyiben az adatkezelés nem az Üzemeltető jogszabályban rögzített kötelezettsége. Amennyiben a látogató olyan személyes adat törlését kéri, amely valamely szolgáltatás igénybevételének feltétele, úgy a személyes adat törlésével egyidejűleg elveszti jogosultságát az adott szolgáltatás igénybevételére.

Az Üzemeltető a személyes adatok kezelése, feldolgozása során a hatályos magyar és közösségi adatvédelmi jogszabályok, illetőleg magyar kormányzati ajánlások alapján jár el a Weblapon közzétett „Adatvédelmi nyilatkozat”-ban foglaltaknak megfelelően.

Üzemeltető a személyes adatok kezelése, vagy a technikai adatvédelem követelményeinek megszegésével az érintettnek okozott kárt köteles megtéríteni. Amennyiben a károkozás az Üzemeltető adatfeldolgozói tevékenysége során merül fel, úgy az okozott károk megtérítésére az adatkezelő köteles.

A Weboldalon található a látogatók megfelelő tájékoztatását, illetőleg a kapcsolatfelvétel lehetőségének biztosítását szolgálják. A fenti személyes adatok jelen pontban foglaltaktól eltérő felhasználása személyes adatokkal való visszaélésnek minősül.

III. FELELŐSÉGI KÉRDÉSEK

Nem terheli felelősség az Üzemeltetőt a Weboldal látogatóival szemben azon károkért, amelyek a Weboldal eléréséből és használatából, vagy az elérési és használati lehetőség Üzemeltetőnek fel nem róható hiányából adódnak.

Az Üzemeltető minden esetben feltünteti, amennyiben a Weboldalon harmadik személyek által szolgáltatott, illetőleg tőlük átvett tartalmat jelenít meg, a szolgáltató megnevezésével, és/vagy a szolgáltató weboldalára/ a tartalom külső elérhetőségi helyére történő utalással. Az Üzemeltető a Külső tartalmakért, azok helyességéért, változásáért, a linkek hibájáért felelősséget nem vállal. Az arra jogosult szolgáltató kérése esetén az Üzemeltető törli, vagy módosítja a Külső tartalomra történő hivatkozást.

IV. EGYÉB RENDELKEZÉSEK

A jelen felhasználási feltételeket az Üzemeltető bármikor jogosult megváltoztatni, a változások a megváltozott felhasználási feltételek honlapon történő közzététel napján lépnek hatályba.

ADATVÉDELMI NYILATKOZAT

BEVEZETÉS

Jelen nyilatkozatban cégünk lefekteti adatkezelési és adatfeldolgozási elveit, bemutatja azokat az elvárásokat, melyeket saját magával, mint adatkezelővel és adatfeldolgozóval szemben megfogalmazott, és betart.

Cégünk tevékenysége során kiemelt szerepet kap ügyfelei és partnerei személyes adatainak védelme, mely az ügyfelek és partnerek információs önrendelkezési jogának tiszteletben tartásán alapul. Cégünk a személyes adatokat a mindenkori törvényi rendelkezéseknek megfelelően kezeli, és az adatok biztonságát megfelelő biztonsági, technikai és szervezési intézkedésekkel garantálja.

Cégünk adatkezelési és adatfeldolgozási alapelvei az adatvédelemmel kapcsolatos hatályos jogszabályok és az informatikai biztonságra vonatkozó kormányzati ajánlások alapján kerülnek megfogalmazásra, különös tekintettel a következőkre:

1992. évi LXIII. törvény - a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról (a továbbiakban Avtv., adatvédelmi törvény);

1995. évi CXIX. törvény - a kutatás és a közvetlen üzletszerzés célját szolgáló név- és lakcímadatok kezeléséről (Katv.);

2001. évi CVIII. törvény - az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről (Eker. tv.);

2008. évi XLVIII. törvény - a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól (Grt.);

a Közigazgatási Informatikai Bizottság 25. számú ajánlása az informatikai biztonságról(különösen a 25/3. sz. IBIX ajánlás).

ALAPELVEK CÉGÜNK ADATKEZELÉSE SORÁN

Személyes adatot csak az érintett felhatalmazása alapján kezelünk, előzetes tájékoztatást követően. Az érintettet - egyértelműen és részletesen - tájékoztatjuk az adatai kezelésével kapcsolatos minden tényről, így különösen az adatkezelés céljáról és jogalapjáról, az adatkezelésre és az adatfeldolgozásra jogosult személyéről, az adatkezelés időtartamáról, illetve arról, hogy kik ismerhetik meg az adatokat. A tájékoztatás kiterjed az érintett adatkezeléssel kapcsolatos jogaira és jogorvoslati lehetőségeire is.

Az érintett a hozzájárulását a cégünkkel írásban kötött szerződés keretében is megadhatja a szerződésben foglaltak teljesítése céljából. Ebben az esetben a szerződés tartalmaz minden olyan információt, amelyet a személyes adatok kezelése szempontjából az érintettnek ismernie kell, így különösen a kezelendő adatok meghatározását, az adatkezelés időtartamát, a felhasználás célját, az adatok továbbítását, adatfeldolgozó igénybevételét. A szerződésnek félreérthetetlen módon tartalmazza, hogy az érintett aláírásával hozzájárul adatainak a szerződésben meghatározottak szerinti kezeléséhez.

Cégünk adatkezelésének minden szakaszában személyes adatot csak meghatározott célból, jog gyakorlása és kötelezettség teljesítése érdekében kezelünk. Kizárólag olyan személyes adatot kezelünk, amely az adatkezelés céljának megvalósulásához elengedhetetlen, a cél elérésére alkalmas, és ezen esetekben is csak a cél megvalósulásához szükséges mértékben és ideig. A személyes adatot az érintett hozzájárulásával is csak akkor kezeljük, ha törvényi kötelezettségünk teljesítéséhez, az érintett létfontosságú érdekeinek védelméhez, az érintett és cégünk között létrejött szerződés teljesítéséhez, cégünk vagy harmadik személy jogos érdekének érvényesítéséhez szükséges.

A cégünk által kezelt személyes adatok felvétele és kezelése tisztességes és törvényes, továbbá ezen személyes adatok pontosak, teljesek és ha szükséges időszerűek. Cégünk kiemelt figyelmet fordít arra, hogy az általa kezelt személyes adatok tárolásának módja alkalmas legyen arra, hogy az érintettet csak a tárolás céljához szükséges ideig lehessen azonosítani. Cégünk adatkezelése során nem alkalmaz korlátozás nélkül használható, általános és egységes személyazonosító jelet. Az egyes adatkezeléseinket csak akkor kapcsoljuk össze, ha ahhoz az érintett előzetesen, kifejezetten hozzájárult.

Személyes adatot cégünk Magyarországról az Európai Unió tagállamába vagy az Európai Unión kívüli harmadik országban lévő adatkezelő vagy adatfeldolgozó részére akkor továbbít, ha ahhoz az érintett kifejezetten hozzájárult. Cégünk azon külföldi együttműködő partnerei, melyek az Európai Unión kívüli harmadik országban találhatóak, vállalják, hogy az átadott adatok kezelése, illetőleg feldolgozása során biztosítják a személyes adatok megfelelő szintű védelmét. Cégünk az Amerikai Egyesült Államokba csak akkor továbbít adatot, ha az ottani adatkezelő szerepel az ún. Safe Harbour listán, mely az európai adatvédelmi szabályoknak megfelelő szervezeteket sorolja fel.

Amennyiben valamely hatóság jogszabályi felhatalmazás alapján megkeresi cégünket, a hatóság részére személyes adatot csak annyit és olyan mértékben adunk ki, amely a megkeresés céljának megvalósításához elengedhetetlenül szükséges, és amilyen adatkérésre a megkereső hatóságot törvény felhatalmazza.

Cégünk a személyes adatok védelmében külön Informatikai Biztonsági Szabályzatot alkalmaz, valamint azon technikai követelményeket, melyeket külföldi partnereivel kötött szolgáltatási szerződések tartalmaznak. Mindezen eljárásokkal és rendelkezésekkel cégünk adatkezelőként és adatfeldolgozóként gondoskodik az adatok biztonságáról, továbbá megteszi azokat a technikai és szervezési intézkedéseket, amelyek az Avtv., valamint az egyéb adat- és titokvédelmi szabályok és ajánlások érvényre juttatásához szükségesek.

Az adatokat védelme különösen biztosított a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, továbbítás, nyilvánosságra hozatal, törlés vagy megsemmisítés, valamint a véletlen megsemmisülés és sérülés ellen. A személyes adatok technikai védelmének biztosítása érdekében külön védelmi intézkedéseket tesz cégünk, mint adatfeldolgozó a személyes adatok hálózaton történő továbbítása kapcsán.

Cégünk bizonyos esetekben adatfeldolgozóként jár el, vagyis az adatkezelő megbízásából személyes adatok feldolgozását végzi, az adatkezelési műveletekhez kapcsolódó technikai feladatokat látva el. Cégünknek adatfeldolgozóként való működése során a személyes adatok feldolgozásával kapcsolatos jogait és kötelezettségeit az Avtv., valamint az adatkezelésre vonatkozó külön törvények keretei között az adatkezelő határozza meg. Az adatkezelési műveletekre vonatkozó utasítások jogszerűségéért az adatkezelő felel. Cégünk az adatfeldolgozói tevékenységi körén belül, illetőleg az adatkezelő által meghatározott keretek között felelős a személyes adatok feldolgozásáért, megváltoztatásáért, törléséért, továbbításáért és nyilvánosságra hozataláért. Cégünk az adatfeldolgozói tevékenységének ellátása során más adatfeldolgozót nem vesz igénybe. Cégünk adatfeldolgozóként az adatkezelést érintő érdemi döntést nem hozhat, a tudomására jutott személyes adatokat kizárólag az adatkezelő rendelkezései szerint dolgozhatja fel, saját céljára adatfeldolgozást nem végezhet, továbbá a személyes adatokat az adatkezelő rendelkezései szerint köteles tárolni és megőrizni.

JOGORVOSLATI, JOGÉRVÉNYESÍTÉSI LEHETŐSÉGEK

Cégünktől az érintett tájékoztatást kérhet személyes adatai kezeléséről. Az érintett kérelmére cégünk tájékoztatást ad az általa kezelt, illetőleg az általa megbízott feldolgozó által feldolgozott adatairól, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról időtartamáról, az adatfeldolgozó nevéről, címéről (székhelyéről) és az adatkezeléssel összefüggő tevékenységéről, továbbá arról, hogy kik és milyen célból kapják vagy kapták meg az adatokat. Cégünk a kérelem benyújtásától számított 30 napon belül írásban adja meg a tájékoztatást. A tájékoztatás ingyenes, ha a tájékoztatást kérő a folyó évben azonos területre vonatkozó tájékoztatási kérelmet cégünkhöz még nem nyújtott be. Egyéb esetekben a tájékoztatás kapcsán cégünk költségtérítést állapít meg. Cégünk a már megfizetett költségtérítést visszatéríti, ha az adatokat jogellenesen kezelték, vagy a tájékoztatás kérése helyesbítéshez vezetett. Cégünk az érintett tájékoztatását csak akkor tagadhatja meg, ha azt az Avtv. 16. §-ban meghatározott esetekben a törvény lehetővé teszi. Cégünk ilyen esetben is közli az érintettel a felvilágosítás megtagadásának indokát.

Az érintett további joga, hogy cégünktől kérheti személyes adatainak helyesbítését, illetve - a jogszabályban elrendelt adatkezelések kivételével - törlését. Cégünk a valóságnak meg nem felelő személyes adatot helyesbíteni köteles. Cégünk a személyes adatot törli, ha kezelése jogellenes; az érintett kéri; a személyes adat hiányos vagy téves - és ez az állapot jogszerűen nem korrigálható -, feltéve, hogy a törlést törvény nem zárja ki; az adatkezelés célja megszűnt, vagy az adatok tárolásának törvényben meghatározott határideje lejárt; azt a bíróság vagy az adatvédelmi biztos elrendelte. Cégünk a helyesbítésről és a törlésről az érintettet, továbbá mindazokat értesíti, akiknek korábban az adatot adatkezelés céljára továbbították.

Cégünk felhívja a figyelmet arra, hogy az érintett tájékoztatásra, helyesbítésre és törlésre vonatkozó jogait törvény korlátozhatja az állam külső és belső biztonsága, így a honvédelem, a nemzetbiztonság, a bűnmegelőzés vagy a bűnüldözés érdekében, továbbá állami vagy önkormányzati gazdasági vagy pénzügyi érdekből, illetve az Európai Unió jelentős gazdasági vagy pénzügyi érdekéből, valamint a foglalkozások gyakorlásával összefüggő fegyelmi és etikai vétségek, a munkajogi és munkavédelmi kötelezettségszegések megelőzése és feltárása céljából - beleértve minden esetben az ellenőrzést és a felügyeletet is -, továbbá az érintett vagy mások jogainak védelme érdekében.

Cégünknél az érintett tiltakozhat személyes adatának kezelése ellen, ha a személyes adatok kezelése (továbbítása) kizárólag cégünk vagy az adatátvevő jogának vagy jogos érdekének érvényesítéséhez szükséges, kivéve, ha az adatkezelést törvény rendelte el; a személyes adat felhasználása vagy továbbítása közvetlen üzletszerzés, közvélemény-kutatás vagy tudományos kutatás céljára történik; a tiltakozás jogának gyakorlását egyébként törvény lehetővé teszi. Ilyenkor cégünk - az adatkezelés egyidejű felfüggesztésével – megvizsgálja a tiltakozást a kérelem benyújtásától számított 15 nap alatt, és annak eredményéről a kérelmezőt írásban tájékoztatja. Amennyiben a tiltakozás indokolt, cégünk az adatkezelést - beleértve a további adatfelvételt és adattovábbítást is - megszünteti és az adatokat zárolja, valamint a tiltakozásról, illetőleg az annak alapján tett intézkedésekről értesíti mindazokat, akik részére a tiltakozással érintett személyes adatot korábban továbbította, és akik kötelesek intézkedni a tiltakozási jog érvényesítése érdekében. Ebben az esetben is érvényes az a szabály, hogy cégünk az érintett adatát nem törölheti, ha az adatkezelést törvény rendelte el. Az adat azonban nem továbbítható az adatátvevő részére, ha cégünk egyetértett a tiltakozással, illetőleg a bíróság a tiltakozás jogosságát megállapította.

Amennyiben az érintett cégünknek a tiltakozással kapcsolatban meghozott döntésével nem ért egyet, az ellen - annak közlésétől számított 30 napon belül - bírósághoz fordulhat. Az érintett ugyancsak bírósághoz fordulhat egyéb jogainak megsértése esetén is.

Cégünk az érintett adatainak jogellenes kezelésével vagy a technikai adatvédelem követelményeinek megszegésével másnak okozott kárt köteles megtéríteni. Az érintettel szemben az adatkezelő felel akkor, ha cégünk adatfeldolgozóként okozna kárt. Cégünk adatkezelőként mentesül a felelősség alól, ha bizonyítja, hogy a kárt az adatkezelés körén kívül eső elháríthatatlan ok idézte elő. Cégünk nem téríti meg a kárt annyiban, amennyiben az a károsult szándékos vagy súlyosan gondatlan magatartásából származott.

Amennyiben cégünk adatkezelésével kapcsolatosan további kérdése van, kérjük, keressen fel minket a következő elérhetőségeinken:

Cégnév: VNÁD Nádipari Kft.,
9431 Fertőd, Vasút sor 32.
Ügyvezető igazgató: Varga Ádám

Adatkezelés nyilvántartási szám: NAIH-100185/2016.

Adatvédelmi felelős: Varga Szabolcs 
Adatvédelmi felelős elérhetőségei: Tel +36 20 999 3510, e-mail: info@nadteto.hu

Ezen Adatkezelési nyilatkozatot utoljára 2016. október 4-én módosították és azonnal hatályba lépett.

Kérem, várjon... Kérlek, várj..